Privacyverklaring

In deze privacyverklaring wordt uitgelegd welke gegevens Gemeenten van de Toekomst van jou verwerkt, voor welk doel en op welke manier in het kader van de nieuwsbrief van Gemeenten van de Toekomst. Gemeenten van de Toekomst is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens?

Gemeenten van de Toekomst is de zogeheten verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat Gemeenten van de Toekomst beslist welke persoonsgegevens worden verwerkt, voor welk doel en op welke manier. Gemeenten van de Toekomst is er verantwoordelijk voor dat jouw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG worden verwerkt. Je kunt Gemeenten van de Toekomst hierop aanspreken.

Welke gegevens verwerken wij van jou en waarom?

Gemeenten van de Toekomst verwerkt persoonsgegevens over jou als je deze gegevens aan ons verstrekt voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die wij in dat geval verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Soort werkgever
  • Functie
  • Interactie met de nieuwsbrief (klik- en opengedrag)

Gemeenten van de Toekomst kan alleen met jouw toestemming de persoonsgegevens verwerken die je invult op het aanmeldformulier. De hierboven genoemde persoonsgegevens worden slechts verwerkt voor de volgende doelen:

  • Verzenden tweewekelijkse nieuwsbrief
  • Verzenden extra themanieuwsbrief (maximaal vier keer per jaar)
  • Informeren over wijzigingen in de nieuwsbrief
  • Bepalen of de juiste doelgroep wordt bereikt met de nieuwsbrief

Wat is de bewaartermijn van jouw gegevens?

Gemeenten van de Toekomst bewaart verzamelde persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Je kunt je gegevens gemakkelijk inzien, corrigeren of verwijderen via de link die onder elke nieuwsbrief staat die je van ons krijgt. Heb je jezelf uitgeschreven voor de nieuwsbrief? Dan worden je gegevens na maximaal een maand definitief verwijderd.

Aan wie worden jouw gegevens verstrekt?

Gemeenten van de Toekomst verstrekt gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Mailchimp is de e-mailing software die we gebruiken om de nieuwsbrief te versturen. Zij verwerken jouw gegevens in onze opdracht. Met Mailchimp sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je gegevens. Gemeenten van de Toekomst blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Wat zijn jouw rechten?

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt je gegevens gemakkelijk inzien, corrigeren of verwijderen via de link die onder elke nieuwsbrief staat die je van ons krijgt. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op via gemeentenvandetoekomst@minbzk.nl.

Welke cookies gebruiken wij?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

  • Tracking cookies

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Daarnaast wordt via onze website een cookie geplaatst van Hotjar, een tool die helpt om inzicht te krijgen in hoe je als unieke, anonieme bezoeker onze website gebruikt. Met de verzamelde informatie kunnen we de website verbeteren en afstemmen op hoe jij onze site gebruikt. Hotjar cookies verwijderen zichzelf automatisch na 365 dagen.

  • Social buttons cookies

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

  • Sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

  • In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Heb je vragen of klachten?

Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, neem dan contact op via gemeentenvandetoekomst@minbzk.nl. Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens of bel 0900 – 2001 201.