...
Integraliteit, meerlaagse bestuurlijke samenwerking en ‘meekoppelende’ belangen. Begrippen die in Katwijk, door deze prijswinnende parkeergarage, concrete betekenis hebben gekregen.

Samenleving aan zet in de leefomgeving

Gemeenten, waterschappen en provincies krijgen steeds meer te maken met de impact van energietransitie en duurzaamheid op lokaal en regionaal beleid. Bovendien treedt begin 2021 de Omgevingswet in werking. Daarmee krijgen gemeenten de beschikking over een sterk vereenvoudigd ruimtelijk wetgevingskader. De voorbereiding van de implementatie is in veel gemeenten in volle gang.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van inspirerende praktijkvoorbeelden, handige factsheets, uitgelichte artikelen en meest gelezen items? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang deze twee keer per maand.

Inspiratiekaart met praktijkvoorbeelden

Gemeenten van de Toekomst verzamelt goede voorbeelden uit grote en kleine gemeenten uit heel Nederland die werken aan de opgaven in het sociaal domein, de fysieke leefomgeving en rondom toekomstbestendig bestuur. Op deze kaart vind je de praktijkvoorbeelden die inspireren, lessen bieden en je misschien wel op nieuwe ideeën brengen. Wie weet is er een initiatief bij jou in de buurt waar je bij kunt aansluiten! Maar laat je ook zeker verrassen door een verhaal van verderop.

Hoe werkt de kaart?
Klik op een punt op de kaart en zie om welk voorbeeld het gaat. Nog een keer klikken brengt je bij het hele verhaal. Benieuwd naar voorbeelden van een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld 18-/18+ of de energietransitie) of thema (sociaal domein of toekomstbestendig bestuur)? Dan kun je aan de hand van de filter boven de kaart de praktijkvoorbeelden filteren.

version: 1.2.3