...
Rollen en taken van de gemeente zijn volop in beweging. Met ‘Gouda 2020’ heeft de gemeente in 2015 een visie op een toekomstbestendige organisatie neergelegd.

Sterk, flexibel en veerkrachtig

Bij een overdracht van taken van Rijk naar decentrale overheden horen ook veranderingen in bestuurlijke- en ambtelijke cultuur, werkwijzen en arrangementen die nodig zijn om de overgang van taken en bevoegdheden tot een succes te maken, die ervoor moeten zorgen dat we tot toekomstbestendig bestuur komen. Geen nieuw bestuurlijk bouwwerk, maar een cultuur die sterk, flexibel en veerkrachtig is. Klaar voor bestaande opgaven en onverwachte ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van inspirerende praktijkvoorbeelden, handige factsheets, uitgelichte artikelen en meest gelezen items? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang deze twee keer per maand.

Inspiratiekaart met praktijkvoorbeelden

Gemeenten van de Toekomst verzamelt goede voorbeelden uit grote en kleine gemeenten uit heel Nederland die werken aan de opgaven in het sociaal domein, de fysieke leefomgeving en rondom toekomstbestendig bestuur. Op deze kaart vind je de praktijkvoorbeelden die inspireren, lessen bieden en je misschien wel op nieuwe ideeën brengen. Wie weet is er een initiatief bij jou in de buurt waar je bij kunt aansluiten! Maar laat je ook zeker verrassen door een verhaal van verderop.

Hoe werkt de kaart?
Klik op een punt op de kaart en zie om welk voorbeeld het gaat. Nog een keer klikken brengt je bij het hele verhaal. Benieuwd naar voorbeelden van een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld 18-/18+ of de energietransitie) of thema (sociaal domein of toekomstbestendig bestuur)? Dan kun je aan de hand van de filter boven de kaart de praktijkvoorbeelden filteren.

version: 1.2.3