Agenda

Symposium mensenrechten in het openbaar bestuur

70 jaar mensenrechten! Pas jij ze toe? 

Bijna elke overheidsprofessional heeft in zijn dagelijks werk te maken met mensenrechten. Toch is niet iedereen zich daarvan bewust en lijkt het misschien een ver-van-je-bed-show. Dat is een gemiste kans, want door mensenrechten bewuster en explicieter toe te passen vergroot je de meerwaarde van je werk. Maar hoe doe je dat eigenlijk in de praktijk en hoe werkt dit door in het contact met de burger?

Datum

12 december 2018

Over het symposium mensenrechten in het openbaar bestuur

Op 10 december 2018 is het Internationale Dag voor de Rechten van de Mens en dit jaar bestaat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens 70 jaar. Tijd voor een feestje, maar ook tijd om stil te staan bij de meerwaarde van mensenrechten in het openbaar bestuur. We doen dat graag samen met jou tijdens een symposium bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en een afsluitende borrel op woensdag 12 december in het Auditorium (Turfmarkt 147, Den Haag). Het programma van de dag vind je hieronder. De sprekers zullen onder andere ingaan op de inzet van ambtenaren voor “de goede zaak”, hoe een mensenrechtenbenadering in het openbaar bestuur handen en voeten te geven (het BAKT kader) en wat voor dillema’s daarbij naar boven komen.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan via deze link aan. En mocht je nu of voorafgaand aan het symposium al een prangende vraag hebben voor één van de sprekers, dan mag je die bij aanvang van het symposium deponeren in de ideeënbus.

Programma

12:15   Inloop met lunch
13:00   Opening
13:15   Kajsa Ollongren, Minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
13:30   Reinier van Zutphen, Nationale ombudsman
14:00   Eva Westerhoff, ervaringsdeskundige
14:15   Pauze
15:00   Adriana van Dooijeweert, Voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens
15:30   Paneldiscussie: Yvonne Donders (Prof. Internationale mensenrechten en culturele diversiteit aan de Universiteit van Amsterdam), Harald Bergmann (Burgemeester van Middelburg) en Paul van Sasse van Ysselt (Clustercoördinator Grondrechten, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)
16:30   Feestelijke afsluiting
17:00   Netwerkborrel