5 juni 2018

Toekomstbestendig bestuur / artikel

Stage communicatie bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Functie

Stage communicatie bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, DG Bestuur en Wonen, afdeling Interbestuurlijke Relaties.

Looptijd: voorkeur voor vijf of zes maanden.  Fulltime stage.
Start: vanaf september 2018. In overleg ook andere startdatum mogelijk.

Functieomschrijving

Als stagiair(e) ben je onderdeel van het team communicatie op de afdeling Interbestuurlijke Relaties. Dit team houdt zich bezig met de website www.gemeentenvandetoekomst.nl en diverse taken daaromheen zoals de nieuwsbrief en social media.

De website ondersteunt decentrale overheden (met name gemeenten) met verdiepende en inspirerende informatie op het gebied van drie thema’s:

• sociaal domein, zoals jeugdhulp, zorg, migratie en schuldhulpverlening
  • fysiek domein, zoals de energietransitie en duurzaamheid
  • toekomstbestendig bestuur, zoals burgerparticipatie

De website is bedoeld voor én door gemeenten. Daarom wordt met een online monitor bijgehouden wat de informatiebehoefte van onze doelgroep is  en wordt daarop ingespeeld. Tevens wordt vanuit de beleidsagenda gekeken wat belangrijk is om met de doelgroep te delen.

Als stagiair(e) help je bij het bedenken en onderhouden van content voor de website en Twitter. Hierbij let je erop dat de inhoud die geplaatst wordt divers, up to date, juist en verzorgd is. Daarnaast denk je mee over meer strategische vragen, bijvoorbeeld hoe lezers van Twitter naar de nieuwsbrief worden geleid, hoe beleid en communicatie kunnen worden verbonden, of hoe content op basis van uitkomsten van online monitoring beter kan aansluiten bij de doelgroep.

• Je ondersteunt bij het maken van de nieuwsbrief voor onze ruim 5000 abonnees
  • Je zoekt naar relevante content voor Twitter en onderhoudt hierover contact met een extern communicatiebureau
  • Je bedenkt content voor de website en houdt deze up to date
  • Je past webteksten volgens SEO aan
  • Je bereidt overleggen voor, notuleert en maakt verslagen
  • Je verbindt de maandelijkse monitoring met de werkzaamheden/beleid van de afdeling/directie

Functie-eisen

We zoeken een HBO of WO student(e) communicatie (of een vergelijkbare studie) die:

• Ondersteunt bij zowel de praktische als strategische kant van communicatie
  • Om kan gaan met CMS-systemen (WordPress) of dit wil leren
  • De verbinding kan leggen tussen inhoud en beleid
  • Interesse heeft in actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen
  • Politiek-bestuurlijk sensitief is
  • Zelfstandig kan werken

Wij bieden

• Een klein en energiek team
  • Een stagevergoeding van maximaal €586 per maand bij een fulltime stage van 40 uur per week

Organisatie

Het ministerie van BZK waarborgt de kernwaarden van de democratie. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. BZK draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meetelt en meedoet en het prettig leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven wordt bereikt.

‘Samen leven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.’

Contact

Vragen of interesse? Neem contact op met de redactie o.v.v vacture stageplaats en/of stuur je motivatiebrief en CV.